Regulament de aplicare a dispozitiilor Legii nr.143/2000 privind combaterea traficului si consumul ilicit de droguri.
Capitolul VI- Masuri aplicate la cerere sau in cazuri de urgenta

Art.35.
In scopul asigurari eficacitatii tratamentului persoanele care se interneaza din proprie initiativa au oblicatia de a urma postcura0reabilitarea psihologica la sfirsitul perioadei de dezintoxicare.

Art.36.
In cazul internarii la cerere pentru cura de dezintoxicare, pacientul va semna un angajament; nerespectarea angajamentului atrage externarea medicala a pacientului.

Art.37.
Internarea la cererea in vederea curei de dezintoxicare se poate face o data sau de doua ori pe an.

Art.38.
Pentru persoanele internate sevrajul complicat, dupa inlaturarea starii de urgenta internarea poate continua numai in cazul in care persoana solicita si semneaza angajamentul de la art.36

Art.39.
1) Programele de substitutie in ambulatoriu vor inceta prin reducerea progresiva a dozelor in una dintre urmatoarele situatii:
a) persoana in cauza are trei rezultate pozitive consecutive la controalelor periodice privind prezenta drogurilor ori a metabolitilor acestora in singe si urina.
b)personalul medical a luat o decizie in acest sens, datoria comportamentului si atitudini necorespunzatoare a pacientului fata de personal sau de alti pacienti ori datorita unei contraindicatii medicale.
c) la cererea pacientului
In cazul in care o persoana a fost exclusa a fost exclusa din ambulatoriu privint alin. a) readmiterea poate fi rediscutata dupa 3 luni de la executare

Art.40
1). Programele de prevenire a afectiunilor transmise pe cale sanguina constituie masuri de reducere a consecintelor consumului ilicit de droguri si se realizeaza prin acordarea de consiliere specifica si prin facilitarea accesului la instrumentar medical steril, precum seringi de unica folosinta.
2). Includerea persoanelor in acest program se face la cerere.
3). Persoanelor mentionate la alin 2). li se asigura confidentialitatea
4)Persoana inclusa in programele de prevenire a afectiunilor transmise pe cale sanguina va primi o legitimatie care va cuprinde un cod de identificare si numele organizatiei care desfasuara programul.